The effect of "Prodaktiv Acid Se" on some veterinary and sanitary indicators of quail meat
https://doi.org/10.32634/0869-8155-2020-335-2-24-26
Abstract
The use of "Prodactiv Acid Se" contributed to an increase in the live weight of quail in the growing process, and the resulting product was benign. This supplement is recommended for use with water in an amount of 2 ml per liter of water throughout the growing period.
About the Authors
Yu. V. PetrovaRussian Federation
Petrova Yu.V., Candidate of Biological Sciences, Associate Professor of the Department of Parasitology and Veterinary Sanitary Expertise
V. M. Bachinskaya
Russian Federation
Bachinskaya V.M., Candidate of Biological Sciences, Associate Professor of the Department of Parasitology and Veterinary and Sanitary Expertise
I. S. Lugovaya
Russian Federation
Lugovaya I.S., Candidate of Biological Sciences, veterinarian consultant in poultry farming
References
1. Бондаренко С.М. Содержание перепелов. М.: АСТ. Сталкер, 2003. 96 с.
2. ГОСТ Р 51944–2002. Мясо птицы, методы определения органолептических показателей, температуры и массы. М.: Стандартинформ, 2008. – 8 с.
3. Гущин В.В., Кроик Л.И. К 40-летию промышленного перепеловодства в России // Птица и птицепродукты. 2004. № 6. С. 58–60.
4. Макаров A.B., Антипова Л.В. Пищевая и биологическая ценность перепелиного мяса // Мясная индустрия. 2007. № 1. С. 55–57.
5. Кощаев А.Г., Кобыляцкая Г.В., Мигина Е.И., Калюжный
6. С.А. Эффективность использования нового пробиотика в различные возрастные периоды выращивания перепелов мясного направлений продуктивности // Политематический сетевой электронный научный журнал Кубанского государственного аграрного университета. 2013. № 90. С. 230–248.
7. Сапожников А.Ф., Питиримов А.С., Филатов А.В. Влияние жидкой кормовой добавки Вэрва на рост, развитие и мясную продуктивность перепелов белой техасской породы // Вопросы нормативно-правового регулирования в ветеринарии. 2015. № 2. С. 341–343.
8. Топурия Л.Ю., Кичко Ю.С. Влияние Гермивита на мясную продуктивность и качество мяса перепелов // Аграрный вестник Урала. 2017. № 10 (164). С. 9.
Review
For citations:
Petrova Yu.V., Bachinskaya V.M., Lugovaya I.S. The effect of "Prodaktiv Acid Se" on some veterinary and sanitary indicators of quail meat. Agrarian science. 2020;(2):24-26. (In Russ.) https://doi.org/10.32634/0869-8155-2020-335-2-24-26