Preview

Agrarian science

Advanced search

Digestibility of fodder and indicators of blood of young pigs when use domestic enzymatic preparations

Abstract

One of the main perspective directions in technology of pigs feeding and the development of the industry is the use of enzyme preparations. Study the possibility of joint use of mixture of enzyme preparations and their impact on animal organism is important. The results of studies on the use of mixtures of enzyme preparations of domestic production amilosubtilin G3x and cellolux-F and amilosubtilin G3x and protosubtilin G3x in mixed feeds for young pigs at growing and fattening are presented. The use of such mixtures increases in digestibility of feed nutrients and the intensity of metabolic processes. Higher figures were obtained when use amilosubtilin G3x and cellolux-F.

About the Author

N. V. Danilova
FGBOU VO Chuvash state agricultural academy
Russian Federation


References

1. Иванова Е.Ю. Отечественные ферментные препараты в комбикормах для кур-несушек / Е.Ю. Иванова, А.Ю. Лаврентьев // Комбикорма, 2014. - № 7-8. - С. 70-71.

2. Кононенко С.И. Ферментный препарат в кормлении свиней / С.И. Кононенко // Научный журнал КубГАУ, 2012. - № 78 (04). - С. 1-23.

3. Лаврентьев А.Ю. Мясные качества молодняка свиней при использовании в рационах ферментных препаратов / А.Ю. Лаврентьев // Современные способы повышения продуктивных качеств сельскохозяйственных животных, птицы и рыбы в свете импортозамещения и обеспечения продовольственной безопасности страны: Материалы международной научно-практической конференции Саратов, 2015. - С. 331-336.

4. Лаврентьев А.Ю. Совершенствование технологии выращивания молодняка сельскохозяйственных животных с использованием кормовых добавок и биологически активных веществ: Дис.. д-ра с-х наук: 06.02.04. - Чебоксары, 2007. - 328 с.


Review

For citations:


Danilova N.V. Digestibility of fodder and indicators of blood of young pigs when use domestic enzymatic preparations. Agrarian science. 2017;(7):18-20. (In Russ.)

Views: 250


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 0869-8155 (Print)
ISSN 2686-701X (Online)
X